Skk-röntgen/patella- och hjärtintyg, RFG-scheme/vårt lab

RÖNTGEN TILL SKK

Du som djurägare beställer och betalar röntgenavläsningen i förväg, alltså innan du bokar tiden hos oss.

Följ länken nedan för mer info:

http://www.skk.se/bestall-rontgenavlasning

Vi kan hjälpa dig med höftledsröntgen, röntgen av armbågsleder och röntgen av knäleder.

För de flesta raser gör man det vid ca 12 månaders ålder, men för en del storvuxna raser rekommenderas det att man väntar till 18 månader.

OBS! Tänk på att det är 7 dagars karens för utställning och tävling efter röntgen till SKK (beror på det lugnande man ger)

Vill du vara med i en spännande studie om hundars kroppsvikt, hull och hälsa med speciellt fokus på lederna? Ökad kunskap om vad som orsakar ledproblem hos hund kan leda till bättre livskvalitet och ökad livslängd och vår klinik är stolta över att deltaga i den här studien som ingår i ett forskningsprojekt på Sveriges Lantbruksuniversitet. SLU.

Vem kan vara med? Hundar upp till 2,5 år som röntgar sina leder i SKK:s regi (även blandras). Även hundar som röntgas om innan 2,5 år och hundar som preliminärröntgas innan 1 års ålder kan vara med.

Vill du läsa mer? Läs mer här: https://www.slu.se/hullstudieinfo

När du ringar och bokar tid för höftleds- och eller armbågsröntgen kommer vi troligen att fråga dig om du är intresserad av att vara med. Vet du redan nu att du säkert vill vara med så kan du helt enkelt säga till om det när du bokar din röntgentid.

De som utför studien är oerhört tacksamma för all hjälp de kan få så tveka inte 🙂

Image result for hund thank you

INTYG

Nästan alla veterinärer som jobbar här har Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar vilket gör att de får utfärda patellaintyg och hjärtintyg. Dessa intyg kräver inte röntgen utan man palperar (känner på) knäskålarna och deras placering.

Din hund måste vara 12 månader för att ett patellaintyg ska kunna utfärdas (1 dag innan 1-årsdagen funkar inte!)

Vi utför även RFG-scheme/BOAS-test som är en metod för att undersöka andningen och göra en BOAS-gradering. Hälsoprogrammet är framtaget för engelsk bulldogg, fransk bulldogg och mops.

Din hund måste vara 24 månader för att kunna undersökas.

Bildresultat för skk

VÅRT LABORATORIUM

Vi har ett fullt utrustat laboratorium där vi bl a kan analysera blodprov, urinprov och hudprov.

Hos oss jobbar en legitimerad Biomedicinsk Analytiker 🙂

Blodanalyser: Vi analyserar röda- och vita blodkroppar och blodplättar (hematologi), lever- och njurvärden, proteinvärden och blodsockervärden. Vi kan även analysera sköldkörtelhormon och nivåer av epilepsimedicin (om djuret står på behandling)

Urinprov: Med en urinsticka kan vi titta efter blod och socker i urinen. Vi kan sätta en odling för att se om det växer några bakterier och vi kan även mäta urinens koncentration.

Mikroskopi: Här kan vi t ex titta på cellprov från hud och öron, titta på urinsediment och göra loppanalyser

Progesteronblodprov inför parning (för pris se ”några av våra priser”)

Bildresultat för laboratorium

Boka tid online

Boka vaccinationer och kloklippning direkt online.

Boka tid