Mungo/tandavdelning

MunGo – så kallar vi vår tandavdelning!

Tandsjukdom är ett vanligt hos både hundar och katter och cirka 80 % av vuxna djur har någon form av tandproblem. Det kan dock vara svårt att upptäcka om hunden eller katten lider av tandvärk. Det bästa sättet att behålla en god tandstatus på sin hund eller katt är daglig tandborstning.

Bildresultat för tänder hund gratis bilder

Genom att borsta tänderna varje dag kan sjukdomar i tänder och tandkött förhindras. Börja gärna träna på det när valpen eller kattungen är ung. Många som börjar med tandborstning upplever att kontakten med deras djur blir mycket bättre än innan. Borsta bara några sekunder första gångerna och öka sedan tiden efter hand.

Det går bra att använda tandborste (antingen en speciell tandborste för djur, en mjuk barntandborste eller en

sk ”fingertuta”).

Bildresultat för tandborste hund

Det finns speciell tandkräm för djur, men behövs egentligen inte utan det är den mekaniska rengöringen som är det viktiga. Tandkräm avsedd för människor bör inte användas eftersom den inte ska sväljas.

Kostnadsfri ”tandkoll”

Funderar du över hur din hund eller katts tänder mår? Boka gärna en kostnadsfri tandkontroll hos oss!

Vi gör en bedömning av tänderna och ser om tandrengöring behövs. Du får även veta ungefär hur mycket det kommer att kosta.

Kostnaden beror på hur mycket tandsten din hund/katt har och om det finns lösa eller skadade tänder som behöver dras ut eller röntgas.

Tandbehandling

Tandbehandlingar utförs alltid under gasnarkos för att minimera risken för att hunden/katten ska få ner bakteriefyllda partiklar i lungorna. Det kan i värsta fall orsaka lunginflammation

Vi tar bort tandstenen och polerar tänderna. Tandstenen tas bort med ett ultraljudsinstrument med en rundad metallspets som vibrerar mot tandens yta. Har din hund/katt lösa eller skadade så kan de behöva dras ut.

Vi undersöker även tänder, tandkött och mäter djup på eventuella tandfickor.

Det är inte lämpligt att själv försöka skrapa bort tandstenen på vaket djur. Det kan visserligen vara ganska lätt ibland men det inte går att komma åt tandsten och plaque som sitter under under tandköttskanten och det kan lätt bli skador i emaljen.

Priser

OBS! Tandvårdspriser beror på omfattningen av tandsten och tandlossning. Boka gärna en tid för kostnadsfri tandkoll innan ni bokar en sövningstid så kan ni få en ungefärlig prisuppgift.

Tandpaket hund (inkl sövning och tandsanering): 2550 kr

Tandpaket katt (inkl sövning och tandsanering): 1930 kr

Fingertuta: 110 kr (3-pack)

Bizzi Brush tandborste S, M, L: 85 kr

Bizzi Paste (tandkräm) : 85 kr.

Boka tid online

Boka vaccinationer och kloklippning direkt online.

Boka tid