Kosttillskott som främjar ledhälsan - lär mer här!

ARTROS hos HUND 

Många hundar lider av artros minst en av fem drabbas.

Artros hos hund kan vara primär till följd av medfödda problem, t ex tillväxtrubbningar eller onormal utformning av leden eller sekundär och uppkommer då som följd av åldrande och förslitning eller efter skador. I en led där ledytorna inte passar ihop eller där det finns instabilitet eller skador i ledytan, skapas en onormal belastning på ledbrosk och ledkapsel. Det sätter i gång en inflammationsprocess i leden som ger ökad mängd ledvätska, svullnad, smärta och hälta.

Det är en progressiv sjukdomsprocess – den blir värre och värre med tiden. Men med rätt livsstil och behandling kan många hundar leva ett bra liv.

Bildresultat för artros hund

 

ARTROS hos KATT

Artros är vanligt problem hos den äldre katten. Vid 12 års ålder har cirka 60-70% av katterna drabbats av artros.

Det kan vara svårt att upptäcka artros hos eftersom hälta inte är något huvudsymptom utan katten uppvisar i stället ett ändrat beteende. Katter med artros sover ofta mer än vanligt, tvättar sig inte lika ofta, kan vara sura mot andra djur i familjen och kanske börja göra sin behov utanför lådan eftersom det är besvärligt för dem att kliva i lådan. Ett mycket vanligt symptom är att de har svårt att hoppa upp där de tidigare inte haft några problem.

 

Mur, Katt, Fönstret, Stone, Katter

 

 

Även om sjukdomen är progressiv så finnas det en hel del du som djurägare kan göra.

  1. Vikten! Är ditt djur överviktigt ökat belastningen på lederna och de får mer ont. Bantning är det mest effektiva sättet att minska smärta och göra de mer rörliga. Det kan vara svårt att banta ett överviktigt djur som är stel och har ont i sina leder. Då kan ett bantningsfoder vara till stor hjälp! Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
  2. Kosttillskott! För att skydda ledbrosket och lindra inflammationen kan ett kosttillskott vara till hjälp. På kliniken säljer vi kosttillskott som innehåller glukosamin, grönläppad mussla, omega 3 och typ II kollagen (UC II).
  3. Inflammationsdämpande/smärtstillande läkemedel! Din hund eller katt ska inte behöva ha ont – vi hjälper er med det! Ibland behövs det bara under en kortare period och ibland resten av djurets liv.
  4. Fysioterapi! Dåliga leder behöver starka muskler! Vår rehabsköterska kan hjälpa dig med råd hur just ditt djur behöver hjälp.
  5. Miljöåtgärder! Hjälp din hund eller katt i vardagen. För en katt kan det vara till stor hjälp att man skapar trappsteg så att de lättare kommer upp på sina favoritplatser (ställ t ex fram en stol på lämpligt ställe). För en hund kan det vara ovärderligt att inte riskera att halka i trappan – sätt fast halkskydd.
  6. Täcke under den kalla årstiden (höst, vinter vår)

KOSTTILSKOTT HUND

Searquin Gonex 1300 g

Seraquin Gonex är ett naturligt fodertillskott som understödjer den normala funktionen i ledbrosk, ledkapslar, senor och ledband hos hundar. Seraquin Gonex innehåller aktivt extrakt från grönläppade musslor (GLME). Musslorna odlas naturligt i vattnen kring Nya Zeeland och skördas när musslorna innehåller den högsta koncentrationen av aktiva ämnen. Innehåller naturliga glukosaminoglukaner (GAG) och fleromättade fettsyror.

Pris: 709 kr

Seraquin 2 g, 60 st

Fodertillskott till små hundar och katter som understödjer den normala funktionen i ledbrosk, ledkapslar, senor och ledband. Innehåller glukosamin, kondroitinsulfat och extrakt av gurkmeja.

Pris: 345 kr

Seraquin 800 mg, 60st

Pris: 171 kr

Läs mer om Seraquin här https://www.seraquin.se/

 

OBS! Bonusystem Flexadin – när du köpt 5 produkter av samma sort får du den 6:e förpackningen gratis. Be om ett bonuskort när du handlar hos oss 🙂

Läs mer om Flexadin här https://www.flexadin.se/

Flexadin Plus >10 kg, 90 st

Flexadin Plus är ett dietiskt kompletteringsfoder med komplett formula som understödjer lederna hos hundar och katter med artros. Flexadin Plus kombinerar fördelarna av glukosamin, kondroitin, vitamin E, omega-3 fettsyror och Harpagophytum procumbens (djävulsko)

Pris: 615 kr

Flexadin Plus <10 kg, 30 st

Pris: 186 kr

Flexadin Advanced med UCII, Omega-3 och Boswellia Serrata, 60 st

Flexadin Advanced är ett unikt dietiskt fodertillskott som ger exceptionellt stöd till leder drabbade av artros. Flexadin Advanced innehåller odenaturerat kollagen typ II (UC II), vitamin E och Omega-3 som har en bevisad effekt hos hundar med artros.

Pris: 679 kr

Flexadin Advanced Orginal med UCII, vitamin E och Omega-3, 60 st

Flexadin Advanced Original är ett dietiskt kompletteringsfoder för hundar som ger exceptionellt stöd till leder drabbade av artros. Produkten kommer i originalsmaken och innehåller UCII, omega-3, vitamin E som smörjer stela leder.

Pris: 679 kr

Flexadin Advanced Orginal, 30 st

Pris: 398 kr

 

KOSTTILLSKOTT TILL KATT

Flexadin Plus <10 kg, 30 st

Pris: 186 kr

Flexadin Advanced

Unikt dietiskt kompletteringsfoder för katter som ger exceptionellt stöd till leder drabbade av artros. Med UCII, omega-3, vitamin E, metionin och mangan. Smakliga tuggtabletter i återförslutningsbar förpackning.
OBS! Endast en tuggtablett per dag oavsett vikt!

Pris: 398 kr

Tuggtabletter Vetoquinol Flexadin Advanced Cat 30 st

Boka tid online

Boka vaccinationer och kloklippning direkt online.

Boka tid