Friskvård och rehab

Friskvård/förebyggande vård

Vi kan hjälpa dig med följande:

Avmaskning (t ex för resa till Norge eller behandling av bandmask hos katt)

Besiktning (enstaka djur vuxna eller valpar/kattungar, valpkullar/kull kattungar)

Dräktighetsundersökning (röntgen från dag 42 eller ultraljud från ca dag 28)

Hälsokontroll (t ex seniorkontroll på hund och katt)

ID-märkning (mikrochip eller tatuering, Obs! För tatuering krävs lugnande)

Kastration (av hund, katt, kanin, marsvin eller iller)

Kloklippning

Kostrådgivning (för t ex hundar/katter som behöver gå ner i vikt eller som har en känslig mage)

Pälsvård (klippning av enstaka tovor eller hel päls)

Tandvård (vi har en veterinär med specialintresse tandvård på hund och katt och flera sköterskor med lång erfarenhet av tandvård)

Utfärdande av EU-pass

Vaccinering (Vi vaccinerar din katt, hund, kanin och iller)

 

Rehab

Hos jobbar både en legitimerad sköterska och en veterinär med specialintresse inom rehab.

I nuläget kan vi erbjuda hjälp med rehab-övningar efter ortopediska ingrepp, massage, akupunktur, laser och mätning av muskelmassa. Vi säljer även ledskydd och viktmanschetter.

I vår butik hittar du foder och fodertillskott som främjar ledhälsan.

 

Hur skyddar du din hund och katt mot fästingar?

Här följer en kort sammanfattning av vilka olika alternativ som finns för att skydda din hund eller katt mot fästingar :)

Har du fler frågor eller är intresserad av ett receptbelagt preparat? Ring oss (0470/24015) eller skicka ett mail via mailformuläret nederst på sidan.

HUND

Bildresultat för hund bild

Spot-on: Finns flera olika märken, men de har ungefär samma varaktighet (upp till 4 veckor). Effekten förkortas av intensivt badande. Spot on innehållande fipronil anses nog vara det ”snällaste” läkemedlet mot fästingar och är det enda preparat som kan användas till hundar under 2 kg. Det preparatet som heter Exspot är giftigt för katt!

I den här gruppen hittar du även de billigaste preparaten (per månad). De är receptfria.

Spray: Det finns bara en tillverkare och sprayen heter Frontline kutan spray. Kan vara ett alternativ till långhåriga hundar där spot-on ibland fungerar något sämre. Receptfri. Kan användas till hundar under 2 kg.

Halsband: Det finns 2 olika halsband på marknaden – Scalibor, som räcker 5-6 månader och Seresto som räcker 8 månader. Är ett prisvärt och ganska smidigt alternativ. Scalibor skyddar även mot mygg. Nackdel kan vara att en del hundar kan få eksem av halsbandet och Scalibor måste tas av innan bad (skadligt för fiskar). Receptfria.

Tabletter: Finns två olika varianter – Nexgard som räcker 1 månad och Bravceto som räcker 3 månader. Receptbelagda.

Det finns inga preparat som är godkända att använda till hundar under 8 veckor (undantag Scalibor och Seresto halsband som är godkänt från 7 veckors ålder).

KATT

Bildresultat för katt bild

Spot-on, receptfria: Finns flera olika märken som innehåller samma ämne (fipronil). Varaktighet mot fästingar 2-4 veckor. Skyddar även mot loppor o löss. Lätta att använda och prisvärda. Ska ej användas till kattungar under 8 veckor.

Spot-on, receptbelagda: Finns 2 olika.  Broadline som är ett spot-on som både skyddar mot fästingar (3 v), loppor och avmaskar katten och Bravecto spot-on som skyddar din katt mot fästingar och loppor i 12 veckor

Halsband: Det finns bara ett halsband till katt och det är Seresto. Håller i 8 månader och skyddar även mot loppor och pälsätande lus. Ska ej användas till kattungar under 10 veckor. Receptfritt.

 

Boka tid online

Boka vaccinationer direkt online.

Boka tid